מסירות דרך קו קישור בשלושה שטחים
התרגיל מתבצע בשלושה שטחים: שני שטחי החזקה רחבים ושטח מרכזי צר שבו ממוקמת שלישיית שחקנים שמטרתה למנוע מסירה מצד לצד. הקבוצה המחזיקה מנסה לחבר מסירות ולהעביר את הכדור דרך קו הקישור לשטח הנגדי, שם הקבוצה השנייה מקבלת, מחזיקה ומחזירה. אם הקבוצה המרכזית מחלצת כדור, היא נכנסת לאחד השטחים ויוצרת מצב יתרון מספרי במטרה לשמור על הכדור.

סקיצת התרגיל · התקפה
מטרה מרכזית
פיתוח יכולת בניית משחק דרך קו קישור צפוף, תוך יצירת זוויות מסירה, שבירת קו לחץ, קבלת החלטות וניצול יתרון מספרי לאחר חילוץ כדור.
ארגון התרגיל
מסמנים שטח של 30x30 מטר ומחלקים אותו לשלושה אזורים אופקיים: שטח תחתון, שטח מרכזי צר ברוחב כ-5 מטרים, ושטח עליון. בשטח התחתון ובשטח העליון ממוקמות קבוצות המחזיקות כדור, כאשר בכל צד יש שחקנים שמטרתם לקבל, להחזיק ולהעביר את הכדור לצד השני. בשטח המרכזי עומדים שלושה שחקנים שתפקידם לחסום את קווי המסירה דרך המרכז ולנסות ליירט. שחקן נוסף יכול להמתין מחוץ לשטח המרכזי ולהצטרף לפי חוקי הפיתוח. המאמן עומד מחוץ לשטח עם כדורים נוספים לחידוש מהיר.
מהלך התרגיל
- 01התרגיל מתחיל אצל הקבוצה שמחזיקה בכדור באחד משני השטחים הרחבים.
- 02הקבוצה המחזיקה מנסה לחבר מספר מסירות, למשוך את קו הקישור המרכזי וליצור נתיב מסירה לצד השני.
- 03שלושת השחקנים בשטח המרכזי נעים לרוחב, שומרים על קומפקטיות ומנסים לחסום או ליירט את המסירה דרך הקו.
- 04כאשר נפתח קו מסירה, הקבוצה המחזיקה מנסה להעביר כדור מדויק דרך השטח המרכזי אל הקבוצה שממתינה בשטח הנגדי.
- 05הקבוצה שקיבלה את הכדור בשטח הנגדי צריכה להשתלט, לשמור על הכדור ולנסות להחזיר אותו בחזרה דרך קו הקישור המרכזי.
- 06אם שלישיית הקישור המרכזית מצליחה לחטוף או ליירט את הכדור, היא נכנסת לאחד השטחים ומשחקת שם ביתרון מספרי יחד עם שחקן נוסף לפי חוק המאמן.
- 07במצב חילוץ, הקבוצה שחילצה מנסה לחבר 10 מסירות רצופות או לשמור על הכדור למשך זמן מוגדר.
- 08אם הקבוצה שחילצה מאבדת את הכדור, השחקנים חוזרים לתפקידם במרכז והתרגיל ממשיך במבנה המקורי.
- 09ניתן להגדיר שאם הקבוצה המחזיקה לא מצליחה להעביר צד תוך זמן מסוים, שלישיית המרכז והשחקן שממתין בחוץ נכנסים ללחץ ויוצרים מצב מורכב יותר, לדוגמה 6V4.
- 10עובדים בסטים קצרים ומחליפים תפקידים בין הקבוצות: מחזיקים בשטחים, שחקני קו הקישור המרכזי והשחקן שממתין בחוץ.
דגשים למאמן
- 01הקבוצה המחזיקה צריכה למשוך את קו הקישור לצד אחד לפני ניסיון המסירה לצד השני.
- 02יש לדרוש סריקה לפני קבלה כדי לזהות לחץ
- 03שחקן פנוי ונתיב מסירה דרך המרכז.
- 04שחקנים ללא כדור חייבים ליצור זוויות מסירה ולא לעמוד בקו אחד.
- 05הנגיעה הראשונה צריכה להכין מסירה קדימה או שינוי כיוון ולא לעצור את קצב המשחק.
- 06המסירה דרך קו הקישור צריכה להיות חזקה
- 07מדויקת ובתזמון שבו הנתיב פתוח.
- 08שלישיית הקישור המרכזית צריכה לנוע יחד
- 09להישאר קומפקטית ולסגור קווי מסירה.
- 10אין לרדוף אחרי הכדור בצורה בודדת; הלחץ במרכז חייב להיות מתואם.
- 11לאחר חילוץ
- 12המעבר החיובי צריך להיות מיידי: יציאה לשטח
- 13תמיכה וחיפוש מסירה בטוחה ראשונה.
- 14הקבוצה שאיבדה צריכה להגיב בלחץ מיידי ולא לאפשר לקבוצה שחילצה להתארגן.
- 15יש להדגיש שהמטרה אינה רק להעביר כדור לצד השני
- 16אלא לעשות זאת דרך החלטה נכונה ולא בכפייה.
שאלות הדרכה למאמן
- 01מה צריך לקרות לפני שמנסים להעביר את הכדור דרך קו הקישור?
- 02איך אפשר למשוך את שלושת שחקני המרכז לצד אחד ולפתוח נתיב בצד אחר?
- 03מה אתה צריך לראות לפני שאתה מקבל את הכדור?
- 04מתי נכון למסור דרך המרכז ומתי נכון להמשיך להחזיק בכדור?
- 05איך שחקן ללא כדור יכול לפתוח קו מסירה לשטח הנגדי?
- 06מה תפקיד שלישיית הקישור כאשר הכדור עובר מצד לצד?
- 07איך שחקני המרכז יכולים להישאר קומפקטיים בלי להפסיק ללחוץ?
- 08מה צריכה להיות הפעולה הראשונה אחרי חילוץ כדור?
טעויות נפוצות
- ×הקבוצה מנסה למסור דרך קו הקישור לפני שיצרה נתיב ברור.
- ×השחקנים עומדים סטטיים ולא משנים זוויות מסירה.
- ×קבלת הכדור מתבצעת ללא סריקה מוקדמת ולכן ההחלטה איטית.
- ×המסירה דרך המרכז חלשה או צפויה ונחטפת בקלות.
- ×שחקנים ללא כדור עומדים מאחורי שחקני הקישור ולא זמינים למסירה.
- ×שלישיית המרכז מתפזרת ונוצרים מרווחים גדולים מדי ביניהם.
- ×שחקן מרכזי יוצא לבד ללחץ ומפרק את הקומפקטיות של הקו.
- ×לאחר חילוץ הכדור אין מסירה ראשונה בטוחה והכדור נאבד מיד.
- ×הקבוצה שאיבדה כדור לא מגיבה מהר במעבר שלילי.
- ×התרגיל הופך למסירות ארוכות מקריות מצד לצד במקום לבניית משחק דרך קו קישור.
וריאציות
- +הקלה: להגדיל את השטח המרכזי או את כל שטח המשחק כדי לתת יותר זמן לקבלת החלטות. להפחית את מספר שחקני הקישור המרכזיים לשניים. לאפשר לקבוצה המחזיקה מספר נגיעות חופשי. להוריד את הדרישה למספר מסירות לפני ניסיון העברת צד. להגדיר מראש דרך איזה אזור צריך להעביר את הכדור. לאפשר מסירה גבוהה או מסירה עוקפת בשלב הראשון לפני דרישה למסירה דרך הקו.
- +העלאת קושי: להגביל את הקבוצה המחזיקה לשתי נגיעות. להקטין את השטח המרכזי כדי להקשות על מציאת נתיב מסירה. להגביל זמן להעברת הכדור לצד השני, לדוגמה 8-10 שניות. לחייב 4-5 מסירות לפני שמותר להעביר שטח. לקבוע שנקודה נחשבת רק אם המסירה לצד השני עוברת על הקרקע. לאפשר לשלישיית המרכז והשחקן שממתין בחוץ להיכנס ללחץ אם הקבוצה המחזיקה מתעכבת. לאחר חטיפה, לאפשר לקבוצה שחילצה לשחק 5V4 או 6V4 ולדרוש 10 מסירות לניקוד. להגדיר שהקבוצה שמחזיקה הכי הרבה זמן בכדור מתחילה את הסבב הבא כתוקפת.
הוסף את התרגיל למערך האימון שלך
תרגילים קשורים
עוד תרגילים שיכולים להתאים לאותו נושא או שלב אימון.

שתי קבוצות של 8 שחקנים משחקות במשחקון כיווני עם תומך ניטרלי אחד הפועל עם הקבוצה שמחזיקה בכדור. כל קבוצה מנסה להחזיק, ליצור יתרון מספרי מקומי ולזהות מתי נכון לשנות צד או לשחק קדימה כדי להבקיע באחד משלושת השערים הקטנים שאליהם היא תוקפת. התרגיל מפתח רוחב, תמיכה, תנועה ללא כדור, קבלת החלטות ולחץ מיידי לאחר איבוד.

התרגיל מתבצע בארבעה שטחים שווים, כאשר בכל שטח יש 1V1 קבוע ושני תומכים ניידים שיוצרים 3V1 בשטח הפעיל. הקבוצה המחזיקה בונה את המהלך דרך העברת הכדור בין השטחים, והתומכים נעים עם הכדור כדי לייצר עליונות מקומית. כאשר הכדור מגיע לחצי ההתקפי, המטרה היא לנצל את העמדה של שני השחקנים הקדמיים וליצור 2V2 לסיומת מול השער.

תרגיל התקפי מובנה המדמה מעבר מצירוף מרכזי צפוף לשחרור כדור לאגף שמאל, ולאחר מכן הרמה לאזור הסיום. הדגש הוא על קצב צירוף, איכות המסירה האחרונה לאגף, ותיאום בין המרים לשני השחקנים שנכנסים לרחבה.