3 קבוצות ב־3 אזורים – לחץ, חטיפה ויציאה לסיומת
שלוש קבוצות של ארבעה שחקנים פועלות בשלושה אזורים. שתי קבוצות מחזיקות בכדור ומנסות להעבירו מאזור קצה אחד לאחר, בעוד הקבוצה המגנה לוחצת עם שלושה שחקנים ושחקן רביעי חוסם את ערוץ ההעברה. לאחר חטיפה המגנים יוצאים מיד לסיומת.

סקיצת התרגיל · הגנה
מטרה מרכזית
פיתוח לחץ מתואם של שלושה שחקנים באזור הכדור, חסימת מסירת ההעברה בעזרת שחקן מרכזי ומעבר מהיר מחטיפה ליצירת מצב הבקעה.
ארגון התרגיל
מחלקים חצי מגרש לשלושה אזורים אורכיים ומציבים שער ושוער בכל קצה. שתי קבוצות של ארבעה ממוקמות באזורי הקצה. הקבוצה המגנה שולחת שלושה שחקנים ללחוץ באזור הכדור, והשחקן הרביעי נשאר באזור המרכזי כדי לסגור את מסירת ההעברה. עובדים במקטעים של 90 שניות.
מהלך התרגיל
הקבוצה באזור הקצה מניעה את הכדור ויכולה לנסות להעבירו לקבוצה שבקצה השני בכל רגע. העברה מוצלחת בין אזורי הקצה שווה נקודה, והמשחק מתחדש באזור החדש. שלושת המגנים לוחצים באזור הכדור, בעוד המגן הרביעי מגן על הערוץ המרכזי ומחפש חטיפה. לאחר חטיפה או יירוט הקבוצה המגנה תוקפת מיד את השער הקרוב; שער שווה 3 נקודות. מחליפים את הקבוצה המגנה לאחר 90 שניות. בהתקדמות ניתן לדרוש מספר מסירות לפני ההעברה, ולאחר שער להחליף עם הקבוצה שאיבדה.
דגשים למאמן
- 01לזהות יחד טריגר ללחץ: מסירה לאחור
- 02מקבל עם הגב
- 03מסירה איטית או מגע ראשון לא מדויק.
- 04השחקן הראשון לוחץ ומכוון; השניים האחרים מצמצמים סביבו וסוגרים פתרונות קצרים.
- 05השחקן באזור המרכזי קורא את מנח הגוף של מחזיק הכדור וסוגר מוקדם את קו ההעברה.
- 06להישאר קומפקטיים ולנוע ביחס לכדור כיחידה אחת.
- 07להגן על הרגל הקדמית
- 08למנוע סיבוב ולתקוף כדור שנחשף.
- 09לאחר חטיפה להרים ראש
- 10לזהות את השער הקרוב ולסיים במהירות תוך תמיכה של שחקן נוסף.
- 11לתקשר מי יוצא ללחץ
- 12מי מחפה ומי חוסם את המעבר.
שאלות הדרכה למאמן
- 01מהו הרגע הנכון לשלושת השחקנים לקפוץ יחד ללחץ?
- 02כיצד השחקן המרכזי מזהה את קו ההעברה לפני שהמסירה יוצאת?
- 03לאיזה צד כדאי להכווין את מניעי הכדור?
- 04מה המרחק הנכון בין הלוחץ לשני שחקני החיפוי?
- 05מהי הדרך המהירה ביותר להגיע לסיומת לאחר חטיפה?
טעויות נפוצות
- ×שחקן אחד לוחץ והשאר אינם מצמצמים.
- ×שלושת הלוחצים נמשכים לכדור ומשאירים את מסירת ההעברה פתוחה.
- ×השחקן המרכזי מגיב מאוחר ואינו קורא את מנח הגוף.
- ×מרחקים גדולים מדי בין שחקני ההגנה.
- ×לחץ ללא הכוונה לצד מוגדר.
- ×חטיפה ללא מעבר מיידי לכיוון השער.
- ×יותר מדי נגיעות לאחר החטיפה ואובדן חלון הסיומת.
- ×חוסר תקשורת בחילופי תפקידים.
וריאציות
- +הקלה: להקטין את אזורי הקצה, להגביל את הקבוצה המחזיקה לשתי נגיעות ולדרוש שלוש מסירות לפני ניסיון העברה. ניתן להתחיל ללא סיומת ולהסתפק בחטיפה מבוקרת.
- +העלאת קושי: לאפשר העברה בכל רגע, להגביל את הקבוצות המחזיקות לנגיעה אחת ולדרוש מהקבוצה המגנה לסיים בתוך 6 שניות מהחטיפה. לאחר שער היא מתחלפת מיד עם הקבוצה שאיבדה.
הוסף את התרגיל למערך האימון שלך
תרגילים קשורים
עוד תרגילים שיכולים להתאים לאותו נושא או שלב אימון.

משחק 7V7 כולל שוערים על מגרש המחולק לשני חצאים. כל שער רגיל שווה נקודה, אך חטיפה בחצי ההתקפי שמובילה לשער מזכה ב־3 נקודות ומחזקת את הרצון ללחוץ גבוה כקבוצה.

הקבוצה עם הכדור מניעה מצד לצד בניסיון למשוך את ההגנה ולמצוא מסירה לשחקני מטרה שנמצאים באזור המסוכן. רביעיית ההגנה צריכה לנוע יחד, לצמצם, לחפות, לסגור קווי מסירה ולמנוע סיום לשערים הקטנים.

שלושה שחקני התקפה פועלים מחוץ לרחבה מול שלושה שחקני הגנה, כאשר שחקן התקפה נוסף ממוקם בתוך רחבת ה-16 כמטרת עומק. התוקפים מנסים להבקיע באחד מהשערים הקטנים או להעביר כדור דרך קו ההגנה לשחקן המטרה, שמסתובב ומסיים מול השוער. אם ההגנה זוכה בכדור, עליה לצאת במהירות דרך שערי היציאה המסומנים בקונוסים.